Nakon masne hrane koju ste jeli za praznike ovo će vam doći kao lek: Neodoljiva domaća supa koja nema konkurenciju
Foto: vivoo / Alamy / Alamy / Profimedia

zdravo i ukusno

Nakon masne hrane koju ste jeli za praznike ovo će vam doći kao lek: Neodoljiva domaća supa koja nema konkurenciju

Posle prazničnih gozbi, vašem stomaku je potrebna blaga, ali hranljiva obnova.

Objavljeno:

Domaća supa je idealan izbor za detoksikaciju organizma i vraćanje energije.

Ova topla i ukusna čarolija bogata je povrćem i prirodnim začinima, a njen lagani ukus prijaće i najosetljivijem stomaku.

Pripremite ovu supu i dozvolite vašem telu da se regeneriše na najukusniji mogući način.

Sastojci:

  • 1 pileći karabatak ili prsa (može i bez mesa za vegansku varijantu)
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1/4 korena celera
  • 1 tikvica
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka 1 svež paradajz ili kašika paradajz sosa
  • Šaka svežeg peršuna i mirođije
  • So, biber i kurkuma po ukusu
  • 1 lovorov list
  • 2 l vode

Priprema:

  1. Ako koristite meso, stavite ga u lonac sa hladnom vodom i pustite da provri. Skinite penu koja se stvori na površini i dodajte očišćen i prepolovljen crni luk, lovorov list, so i biber. Kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.
  2. Dok se meso kuva, očistite i naseckajte šargarepu, koren peršuna, celer i tikvicu na sitne komade. Paradajz oljuštite i sitno iseckajte ili upotrebite paradajz sos. Dodajte sve povrće u lonac i nastavite kuvanje još 30 minuta.
  3. Pred kraj kuvanja, ubacite sitno seckani beli luk, peršun i mirođiju. Po želji, možete dodati i prstohvat kurkume za dodatni detoksikacioni efekat i lepšu boju supe. Kuvajte još 5–10 minuta.
  4. Izvadite meso (ako ste ga koristili), odvojite ga od kosti i vratite iseckano u supu. Po potrebi, dosolite i poslužite.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.